Akupunkturmetoder

Typer af Akupunkturmetoder.

Akupunkturmetoder i TCM akupunktur inkluderer, ud over behandling med nåle, også cupping, moxa, guasha og tuina massage.
Nedenfor er der desuden en kort beskrivelse af de mest almindelige grene indenfor akupunkturen. De fleste akupunktører behersker mange af disse metoder.

Traditionel kinesisk akupunktur

Den oprindelige akupunktur/nåle behandling, der stammer fra Kina, og har været brugt i op mod 5000 år. Akupunkturbehandling der baserer sig på en holistisk kropsopfattelse hvor man regulerer energiblokeringer i kroppen.

Cupping

Man placere glaskopper på kroppen ved at skåbe undertryk med en pumpe eller ild. Denne metode er specielt god til at ændre blod og væskegennemstrømningen, og derfor til at fjerne smerter.

Moxabehandling

En ældgammel metode hvor man stimulerer akupunkturpunkterne med varme. Man afbrænder en speciel type tørret gråbynke, kaldet moxa, enten over akupunkturpunker, eller direkte på nålene.

Guasha

Ved at massere eller skrabe på huden ændrer man, ligesom med cupping, blod og væskegennemstrømning. Man tillader derfor friske nærringstoffer og ilt til muskler og væv, så det kan reparere.

Tuina massage

Tuina massage anvender de samme punkter som akupunktur, til at give en behandling. Derudover er der andre typer af massage som anvendes til at behandle smerter eller begrænset bevægelse.

Parallelakupunktur

Dansk udviklet akupunktursystem, der tager udgangspunkt i at få organismens egne fastlåste celle signalsystemer til at genoptage normale interne parallelle cellekommunikationer, hvilket sandsynligvis sker via kroppens egen microRNAs mutationshukommelse. Behandlingen udføres fortrinsvis via fod og håndpunkter og er smertefri. Udgangsbehandlingen vækker fysisk mærkbar kædereaktion hos patienten, der tilkendegiver, hvordan der efterfølgende skal behandles. Særdeles velegnet til kroniske tilstande.

Auricoloterapi

Fransk øreakupunktur, der er opfundet i 50´erne og som baserer sig på moderne medicinsk forskning, hvor man bl. a. benytter pulstagning til diagnose og behandling.

Posturologi

Læren om kroppens opretståendestilling, hvor man med fransk øreakupunktur, indlæg og andre holdningkorigerende tiltag kan genoprette kroppens holdningsanamolier (skævheder i kroppen).

Eciwo-akupunktur

Akupunkturmetode hvor man benytter kroppen microsystem til diagnose og behandling af især smertetilstande.

YNSA – Yamamoto Ny Skalp Akupunktur

Metoden er en form for skalp-akupunktur, hvor der behandles med nåle foran ørerne og i pande-området. Akupunktøren tester punkter omkring navlen eller på siden af halsen, og denne test afgør hvor der behandles. Metoden kan afbalancere hele kroppen, men der findes også mere symptomatiske punkter for den enkelte del af kroppen. Se her

Akupunktur 2000

Dansk opfundet akupunkturmetode, hvor man benytter kroppens microsystem, og vel nok en af de bedste metoder til øjeblikkelig fjernelse af smerter – men med den gene, at isætning af nålene ikke er helt smertefri.

Har du nogle spørgsmål?

Står du og har nogle spørgsmål til os? så er du mere en velkomme til at kontakte os via denne kontakt formular, og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.