page1image60374256

Sammen står vi stærkere i bevarelsen og styrkelsen af RAB-registreringsordningen

Kære medlemmer
13 alternative brancheforeninger, som alle er medlem af RABforum sender her fælles brev til alle medlemmer.

Kort om RABforum

RABforum er en paraplyorganisation for alternative behandleres brancheforeninger, der alle er godkendt af Styrelsen for Patientsikkerhed til at RAB-registrere sine medlemmer.

Formålet med RABforum er at samles i et stærkt forum. Det betyder at brancheforeningerne i fællesskab:

*Opbygger en stærk paraplyorganisation, hvis udgangspunkt er at styrke RAB-registreringsordningen

*Er sammen om at udbrede kendskabet og øge tilliden til RAB-registreringsordningen i befolkningen, blandt politikere og i pressen

*Står stærkt i en fælles kommunikation og repræsentation i forhold til myndighederne

*Sikre fælles minimums krav til vedligeholdelse/opdatering af efteruddannelse

Opbygger en stærk paraplyorganisation, hvis udgangspunkt er at styrke RAB-registreringsordningen Er sammen om at udbrede kendskabet og øge tilliden til RAB-registreringsordningen i befolkningen, blandt politikere og i pressen
Står stærkt i en fælles kommunikation og repræsentation i forhold til myndighederne

Sikre fælles minimums krav til vedligeholdelse/opdatering af efteruddannelse

Brancheforeningerne er hver især repræsenteret inden for fagområderne: Akupunktur, Biopat, Naturpath ibm eller Phytoterapeut, Kinesiologi, Kranio-Sakral Terapi, Massage og Zoneterapi.

Vær opmærksom på jeres rolle

I øjeblikket skriver medierne kritisk og fordomsfuldt om alternativ behandling. Derfor har vi brug for, at I som medlemmer begår jer på de sociale medier på en konstruktiv måde, så debatten styrkes – uden at sætte dig selv, dine kolleger og din brancheforening i klemme.

Debatten om alternativ behandling har gennem en længere periode været præget af indlæg, der hævder, at alternativ behandling er farlig og at RAB-ordningen gør mere skade end gavn.

Netop derfor får man som behandler virkelig lyst til at give sin mening til kende, når ens arbejde og noget, som står ens hjerte nær, bliver kritiseret i diverse medier.

Vi vil som brancheforening og en del af RABforum opfordre til, at vi alle er vores behandlerrolle bevidst og tænker os godt om, inden vi reagerer på de sociale medier.

Vi ”kæmper for sagen”

Vi forstår jeres frustration. Men det gavner ikke vores verden eller RAB forums arbejde, at vi hver især som enkeltpersoner og enkeltstående brancheforeninger tager initiativ til at ”forsvare” vores fag. Set fra politikernes side fremstår vi ikke som professionelle, når vi ikke kan finde ud af at stå sammen og forsvare vores verden og RAB-registreringsordningen. Husk at sammen står vi stærkere.

RABforum er i dialog med politikerne. Vi har syv taburetter i Styrelsen for Patientsikkerhedsråd vedr. alternativ behandling (SRAB). Vi har erfaring i at debattere med politikerne og det er her, vi sammen skal kæmpe for bevarelse og udbredelse af kendskabet til RAB-registreringsordningen.

Så kære medlemmer I kan være forvisset om, at RABforum kæmper for bevarelsen og styrkelsen af vores RAB- registreringsordning.

Det bedste, vi alle kan gøre lige nu og her, er fortsat at være dygtige, seriøse og professionelle behandlere og fortsat leve op til kravene fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

På vegne af brancheforeningerne

• Brancheforeningen for Fysiurgisk Massage (BFM) • Danske Akupunktører (DA) • Dansk Akupunktør Union (DAU) • Dansk Behandlerforbund • Danske Kinesiologer • Forenede Danske Zoneterapeuter (FDZ)

• Foreningen af Kranio-sakralterapeuter i Danmark (KST) • Foreningen for Traditionel Kinesisk Zoneterapi (TKZ) • Foreningen Registrerede Fysiurgiske Massører (FRFM) • Foreningen for praktiserende biopater/Naturopather

ibm og Phytoterapeuter • Kranio Sakral og Kropsterapi Danmark • Praktiserende Akupunktører (PA) • ZoneConnection (ZCT)

RABforum, et forum for de af Styrelsen for Patientsikkerhed godkendte Registrerings Ansvarlige Brancheforeninger