Der er i øjeblikket rigtig meget fokus fra Styrelsen for Patientsikkerhed, på brancheforeninger som ikke overholder og håndhæver RAB-loven over for deres medlemmer.
Vi har også modtaget brev fra Styrelsen for patientsikkerhed omkring dokumentation for alle vores RAB godkendte medlemmer.
Det betyder, at du skal have 52 lektioner indtjent på 3 år. Har du ikke det bliver din RAB registrering frataget dig! Hvilket igen betyder at dine patienter ikke kan modtage tilskud fra sygesikringen danmark, eller du kan behandle for sundhedsforsikringer.
Vi har i øjeblikket en DEL medlemmer, der nu vil blive frataget deres RAB-godkendelse, som det er p.t.
Medlemmerne har fået mails, har fået informationer, så bestyrelsen har forsøgt. Det er jer som medlemmer der selv skal sørge for at I overholder lovgivningen og sørge for at få optjent lektionerne og indsendt dokumentation. Bliver man frataget sin godkendelse, så skal man påny optjene 52 lektioner og dokumentere dette inden man kan få sin RAB-godkendelse tilbage. Det SKAL vi selvfølgelig helst undgå.
Vi er klar over at vi bad jer “kun” om at uploade for 2019, men det er ikke nok i følge styrelsen for patientsikkerhed, Så derfor skal ALLE RAB- registrerede akupunktører i DA, indsende dokumentation for 2018-2019 inden udgangen af JANUAR 2020.
Alle RAB-foreninger har fået nøjagtigt samme henvendelse fra Styrelsen for patientsikkerhed.
Dem som ikke har styr på deres efteruddannelsen senest udgangen af Januar 2020, vil blive frataget sin RAB-registrering af styrelsen for patientsikkerhed.
For at uploade beviser, SKAL du logge på din brugerkonto. Hvis du er i tvivl om hvordan du uploader, så ligger der video-guides under din brugerkonto.
N.B. Det er bestyrelsens opfattelse at intet er for sent, så derfor kan du sagtens nå at tilmelde f.eks onlinekurser. Vi ønsker selvfølgelig at så mange medlemmer forbliver RAB-registret så Vi alle er med til at ophøje akupunkturen.
Med Venlig Hilsen
Supervisionsudvalget