🎄Nyhedsbrev december 2019🎄

Så er det blevet december og vi nærmer os årets afslutning. Der er rigtig mange ting, der trænger sig på op mod julen og nytåret – en af de ting, du skal være særlig opmærksom på er, at du, jeg og alle andre i Danske akupunktører skal have fornyet vort medlemskab! I år er der kommet styr på hjemmesiden og derfor bliver alt fra nu af nemmere og nemmere, hvilket er meget glædeligt for os alle. Dog er der en lille ”krølle” ved det, nemlig når du skal ind og forny dit medlemskab, ja så skal du🙏 – denne ene gang –  gøre det på en lidt anden måde, du skal nemlig ind og ansøge om et medlemskab, hvilket kun er denne gang. Hvorfor denne omstændelige måde, jo fordi alt fremadrettet kommer til at foregå automatisk og derfor skal vi have alle registreringer lagt ind igen, herunder navn, dato for medlemskab og endelig en registrering af betalingsmåde fra hver enkelt af os – lidt omstændeligt men ”så kører vi” også igen👍

Af spændende ting, der er sket i løbet af måneden kan nævnes, at jeg/Danske Akupunktører har været med i et debatprogram på DR’s P1, ”Videnskab”. Her deltog bl.a. lægernes formand Andreas Rudkjøbing, Lis Lotte Gluud (redaktør for Cochrane) og forskningslektor på Hvidovre Hospital, Mette Stie (Phd. Studerende på Vejle Sygehus’s kræftafdeling samt undertegnede!

Det var meningen, at vi skulle have snakket om Evidens og dennes betydning i f.eks. alternativ behandling, men ligeså snart Rudkjøbing og jeg kom ind i studiet, gik vi over til at snakke om behandling af kræftramte samt mulig efterbehandling af de gener, som kemo kan medføre.

Her kom vi bl.a. ind på, om det var muligt at samarbejde til fordel for den kræftramte raske, der nu skulle videre!

Det var ikke så nemt at få Andreas Rudkjøbing til at forstå vigtigheden af et samarbejde til fordel for Patienten, så det var ”lidt op ad bakke” – men jeg tror nok at alle blev klar over fordelen ved et sådant samarbejde og derfor ser jeg med lidt fortrøstning på fremtiden fordi: – 1. fordi lægerne ikke har den fornødne tid – 2. Fordi akupunktørerne er bedre til at behandle de eftervirkninger, der kommer efter en kemo-behandling, – og endelig fordi Apotekernes formand, på deres årlige landsmøde, gjorde opmærksom på, at der døde 10 mennesker hver dag på grund af lægeordineret medicin – her tilbød Apotekerforeningen at hjælpe lægerne med at udrede den til tider lange liste af medicin (som ikke bliver ajourført) som den enkelte patient tager – endelig til sidst vil der komme til at mangle praktiserende læger i et vist omfang (sidste offentliggjorte tal var 1360 allerede om 2 år). Så alt i alt tror jeg på, at det nu er ved at ”bløde op”- at lægerne indser, at de ikke selv kan det hele og her kommer akupunkturen ind som en naturlig forlængelse af lægernes behandling – Vejle sygehus har udgivet en pjece omhandlende det at gå til alternativ (komplementær) behandling efter et kræftforløb! Det kan godt være at det er lidt optimistisk, men jeg tror på, at det nu er ved at lysne.

Ovenstående er med til at vi i Danske Akupunktører ser positivt på fremtiden og ikke mindst at vi kommer videre med vort daglige arbejde, nemlig det at hjælpe vore patienter😁

Med disse ord vil vi i Danske Akupunktørers bestyrelse ønske alle vore medlemmer en rigtig god jul og et godt og lykke-bringende Nytår med stor tak for det gamle år🙏

Jens Christian Christensen